بنیانگذاری کارخانه های صنعتی در شهر یزد ، و تبدیل یک صنعت خاص دستی در آن محل به ماشینی ، بر خلاف برخی از کشورهای پیشرفته صنعتی جهان ، غالبا" توسط افرادی از همان صنعت نبوده است .
امٌا در شهر یزد استاد غلام صنعتی که خود از حرفه ی نسٌاجی دستی و به اصطلاح « مانوفاکتور » ی در این بخش بوده است به صورت یک « پدیده » و حتی به زعم برخی در دهه 1350 یک « قهرمان » نسبت به جامعه ی خود در آمده و کارخانه نخریسی سعادت نساجان را ، از لحاظی بسیار بومی تر از سایر کارخانه های مشابه در شهر یزد ، در محلی که سابقا" کارخانه های پارچه بافی دستی دایر بوده است ، بنیان نهاده است .
وی که ابتدا به عنوان مشاور بنیانگذاران سایر کارخانه های نسٌاجی در این شهر ، به خصوص کارخانه درخشان ، فعالیت کرده در کارخانه اخیر الذکر سمت مدیریت فنٌی یا مشابه آن داشته است ضمن تشویق نسٌاجان دستی محلٌه های شمال شهر یزد آن روز ، که سابق بر آن از همکاران و همراهان و همسایگان وی بوده اند سبب شوق برخی از آنان به سرمایه گذاری ، هرچند مختصر ، و مشارکت در ایجاد کارخانه ای برای نخریسی و نهایتا" کارخانه نخریسی سعادت نسٌاجان شده است .
کارخانه ریسندگی سعادت
موسس : استاد غلام صنعتی
سال تاسیس : 1326
محل کارخانه : انتهای خیابان پهلوی ( سابق )
مقدار محصول : 700 بوقچه
بازار مواد اوٌلیه : یزد - میبد - اردکان - کرمان - قم - مشهد - تبریز
تعداد کارفرما : یک نفر
تعداد کارگر : در حدود 470 نفر
تعداد سهام : سی و دوهزار سهم یکهزار ریالی
قدرت موتور : 750 اسب
تعداد دوک : 9100 دوک
*علیرضا آیت اللهی:
لطفا" فراموش نفرمائید که تحقیق توسط آقا میرزا جواد آیت اللهی و ویرایش این یادداشت توسط علیرضا آیت اللهی صورت پذیرفته است و اطلاعات ارائه شده مربوط به سالهای 1345 - 1346 می باشد .